Pure chocolade en frambozen
Deze twee hebben iets in gemeen, en dat is het bestandsdeel flavanol (anti-oxidant). Er zijn 6 typen flavonoïden en de framboos bevat ze allemaal! Flavanol is bewezen om je bloeddruk te verlagen en zo de kans om een hartziekte te verlagen. Daarnaast helpt het je brein met geheugen, focus en hersenfunctie.
Advocado en tomaat

Het gerucht gaat dat het enkelvoudig verzadigd vet van de avocado de opname van het kanker bestrijdende lycopeen (tomaat) vermeervoudigd met 4 keer. Dit toont onderzoek aan. Lycopeen is een anti-oxidant met de werking bescherming van gezonde cellen en weefsels. Daarnaast heeft het een cholesterolverlagende eigenschap.
Yoghurt en honing

Yoghurt staat bekend om de probiotica die het bevat. Uit onderzoek blijkt dat honing een effect heeft op de levensvatbaarheid van deze bacteriën. Kortom, honing hielp om de bacteriën in leven te houden. Verderweg waren de effecten niet bijzonder groot met er was wel een significant verschil. Klaverhoning was uiteindelijke de winnaar.
Bonen en rijst
De vezels en proteïnen in bonen kunnen de spijsvertering van rijst vertragen. Dit zorgt er weer voor dat er meer verzadigingshormonen worden aangemaakt waardoor je minder honger krijgt.
Watermeloen en feta
Het potassium in de watermeloen combineert goed met het zout van de feta om zo de 4 elektrolyten te balanceren.
Brocoli met knoflook
De vezel inuline in de knoflook helpt je om meer calcium te absorberen van de brocoli. De brocoli is een groene groente en daarom rijk aan calcium.
Conclusie
Wat vond jij nou van deze handige combinatie tips voor je recepten? Laat het ons weten!